פגישה עם פסיכיאטר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/10/2007 | 08:48 | מאת: מעיין

שלום רב קבעתי תור ראשון אצל פסיכיאטר עקב בעית חרדה. עדיין לא הייתי אבל יש לי כבר חששות אם ללכת... בעלי אומר לי " מה את צריכה את זה ? אחר כך לא יחדשו לך רישיון נהיגה ללא הזמנה לבדיקות כאלו ואחרות בגלל שמדווח להם שהיית ואולי יש לך בעיה פסיכיאטרית..." האם זה נכון ? האם לאנשים שמבקרים אצל פסיכיאטר יהיו בעיות בעתיד בתחומים מסויימים של החיים? מי צריך לדעת מזה בכלל? אני כבר מפחדת ללכת לשם... מה דעתך על כך? בתודה מראש

03/10/2007 | 10:05 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ממש לא. דיווח מגיע רק על חלק מהמאושפזים, לא על כולם. תלוי באבחנה. אין עקרונית שום דיווח מפסיכיאטרים בקופ"ח או פרטיים לשום גורם, אלא אם הפסיכיאטר מתרשם שמדובר במחלת נפש קשה עם סיכון של ממש לנהיגה. לשם פרוורציות, אני עובד בפסיכיאטריה מזה 12 שנים. יצא לי לראות מאות מטופלים, רובם באישפוז. יצא לי לדווח על שני חולים בלבד. אז באמת שאין סיבה לדאגה.... ומה עדיף? לסבול מהחרדה? , טפלי בעצמך. חיים רק פעם אחת!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה