גראס???

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/10/2007 | 10:19 | מאת: רוני

אני בן 30. מעשן גראס באופן קבוע. אני נתקף בהתקפות עצבנות וחוסר שקט קשים מידי פעם(במיוחד כשלא מעשן) האם יתכן ואני מכור?? האמת שהגראס מוריד לי את רף העצבנות. נשאלת השאלה אם עלי לגשת לקבל כדורי הרגעה במקום הגראס או בנוסף. מה תופעות הלוואי של הגאס לאורך זמן??

02/10/2007 | 17:56 | מאת: ד"ר עופר שמגר

רוני שלום, כנראה שאתה מכור לגראס, או לפחות שהגראס משמש לטיפול בחרדה שקיימת, ולכן כשאתה לא משתמש בו החרדה פורצת. הסיכון בשימוש ממושך הוא פגיעה קוגניטיבית וסיכון יתר למצבים פסיכוטיים. לפני שבועות אחדים התפרסם מאמר בעיתון מוביל ורציני ברפואה לפיו הסיכוי של מעשני גראס לפתח מצב פסיכוטי מתישהו בחייהם גדול ב- 40% יותר מהאוכלוסיה הכללית המקבילה. כדאי לשקול יעוץ מקצועי והתאמת טיפול תחליפי. לא כדאי לקחת תרופות עם גראס כי זה מוריד את האפקטיביות שלהן.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה