שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/09/2007 | 15:48 | מאת: אבי

שלום בשנים האחרונות יש לי בעיה נפשית עשו לי בדיקת SPECT והיא לא יצאה טובה יצא זרימת דם נמוכה לאזורים מסוימים במוח האם זה יכול להיות מהבעיה הנפשית והאם זה מוכר שקורה זרימת דם לאזורים שונים במוח מבעיה נפשית

29/09/2007 | 17:26 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אבי שלום, השאלה שלך כללית מידי, ולכן קצת קשה לי להתייחס לבעיה האישית שלך (אינני יודע מה האבחנה שלך, איזה איזורים ב SPECT נמצאו עם קליטה נמוכה ועוד...), לכן אתייחס לבדיקת SPECT באופן כללי: הבדיקה הזו מדגימה פעילות באיזורי מוח שונים בד"כ לפי רמת השימוש שלהם בגלוקוז, שהוא חומר הדלק של התאים. במחלות נפשיות רבות מוצאים ירידה בפעילות באיזורים שונים, כמו באונות המצחיות ובגרעיני הבסיס במוח. כל אילו ממצאים לא ספציפים והם לא מעידים על קיום מחלת נפש, כיוון שהם יכולים להיות חלק ממגוון שלם של מחלות לא נפשיות, ובמקרים נדירים ניתן לראות ממצא כזה באנשים ללא כל מחלה. מאידך, למרות שאצל הרבה חולים רואים את הירידה הזו בפעילות, הרי יש חולים שאצלם בדיקת ה- SPECT תקינה לחלוטין.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה