בן 82 מסרב לאכול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/09/2007 | 00:19 | מאת: yaffa

אבא שלי בן 82 עד לפני כמה חודשים עוד ניהל חיים בגפו די טוב. התחילו בעיות זיכרון שהביאו אותו לאיבוד של 15 קג ממשקלו. לקחנו אותו תחת השגחתנו אני ובעלי לביתנו ואז הבנו שהוא בכלל אינו אוכל וכל היום רק מעשן ושותה קפה עם הרבה סוכר. התחלנו לתת לו אנשור -משקה שמספק לו בערך 1300 קלוריות ביום . הוא מטופל עי רופא פסיכיאטר/גריאטר התרופות שניתנו לו הן : ויפאקס 150 מג', אדרונקס 4 מג' , ריספונד 1 מג' .איננו רואים שום שיפור במצבו לא הדכאוני(כל הזמן אומר שכבר רוצה לגמור את החיים , יושן כמעט כל היום, לא רוצה להצטרף לשום אירוע משפחתי)ו ואין לו תיאבון או יותר נכון תחושת רעב. האם יש משהו שיגרום לו מצב רוח טוב ויחזיר לו את תחושת התיאבון? תודה

29/09/2007 | 11:30 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, טיפול במצב כמו שתארת הוא לא פשוט. הטיפול שאביכם מקבל נשמע סביר וטוב למצבו. כמה זמן הוא כבר מקבל את הטיפול? מה הפסיכיאטר שלו אומר?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה