כיצד פועל נקסין 500 לשיכוך כאבי מחזור?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/05/2011 | 08:21 | מאת: לורי

האם יכול להיות שהוא מרחיב בין היתר את החצוצרות באופן זמני עד שתפסק השפעתו? (אני שואלת זאת כי בצילום רחם שעשיתי נראתה התרחבות של החצוצרות עם מעבר ופיזור תקינים וללא נוזל כשהייתי תחת השפעת נקסין 500 במשך יותר משלוש שעות). לא היה ידוע לי על דלקת קודם לצילום. תודה

שלום, התרופה מורידה חום ומפחיתה כאבים. אמנם התופעה שציינת אינה מוזכרת בעלון לצרכן אך ישנן עדויות שאומרות ששימוש בנפרוקסן (בגלל שהוא חוסם יצור פרוסטגלנדינים) יכול להפחית את ההתכווצויות של השריר החלק בחצוצרות. לכן יכול להיות שזאת הסיבה להתרחבות. בברכה אליאס

03/06/2011 | 15:36 | מאת: תודה על התשובה

האם תופעה זו של התרחבות כתוצאה משימוש מנקסין 500 היא הפיכה? (כלומר החצוצרות ישובו לגודלן המקורי לפני השימוש בנקסין?) תודה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי