גנוביה לסכרת

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/12/2007 | 00:40 | מאת: זמי

לילה טוב, האם זה נכון שהתרופה החדשה איננה גורמת להיפוגליקמיה כתופעת לוואי כמו כמעט כל התרופות של הסכרת . תודה, זמי .

27/12/2007 | 17:47 | מאת: ד"ר איל שורצברג

זמי שלום, JANUVIA (חומר פעיל SITAGLIPTIN), הינה תרופה חדשה לטיפול בסוכרת סוג II. היא ניתנת כטיפול יחיד או בשילוב עם תרופות אחרות כמו מטפורמין או תרופות ממשפחת כthiazolidinediones (תרופות כמו אבנדיה), מנגנון הפעולה שלה הינו עיכוב אנזים הנקרא DPP-4, אשר אחראי על פירוק של חומרים דמויי הורמונים מסוג אינסרטין (GLP ו GLP1). הורמונים אלו מתווכים ואחראים על שחרור של אינסולין, מפחיתים רמות גלוקגון כל זאת בתגובה להמצאות גלוקוז. ג'נוביה בדרך כלל אינה גורמת להיפוגליקמיה אם כי אין זה מדוייק להגיד כי התרופה אינה גורמת היפוגליקמיה בכלל (ככל שידוע לי מטפורמין (גלוקופאג', לא גורמת להיפוגליקמיה בכלל כאשר היא ניתנת לבד). מחקרים שבדקו את התרופה מצאו כי היפוגליקמיה עלולה להגרם בשיעור דומה לזה שנגרם בחולים שלא קיבלו את התרופה (שיעור של 1.2% מול 0.9% בהתאמה).יש לציין כי בהשוואה לתרופות אחרות לטיפול בסוכרת שיעור זה נמוך מאוד. יש לציין שהתרופה לא נבדקה מול תרופות אחרות שגורמות להיפוגליקמיה כגון תרופות ממשפחת הסולפונילאוריאה (גליבטיק) או אינסולין. בברכה, איל בברכה, איל

03/07/2008 | 18:20 | מאת: שחף

אני נוטלת אינולין מזה כשנה ועדיין לא מאוזנת למרותשהחלפתי את סוג האינסולין מספר פעמים כמובן לפי הוראות רופא סכרת שאלתי האם אני יכולה ליטול גנוביה יחד עם האינסולין או במקום האם ניתן בכלל להפסיק את האינסולין

19/08/2008 | 23:42 | מאת: איליי

ברצוני לדעת האם התרופה החדשה בשם גנובהי יכולה להיות ביחד עם אינסולין אפידרה ולנטוס בתודה מראש

18/11/2008 | 11:41 | מאת: שוקי

12/01/2009 | 12:00 | מאת: שמעון

אני חולה סכרת מקבל גולוקופז פעם ביום וגילבטיק פעם ביום בבוקר אני מעוניין לעבור לתרופה החדשנית בשם גבניה ? מה עליי לעשות?

12/01/2009 | 12:03 | מאת: אליאס

אבא שלי חולה סכרת מקבל גולופז בלילה פעמיים גילבטיק ורוסיני שני מ"ג בערב האם אפשר לקבל במקום כל התרופות האלה את התרופה המהפכנית בשם גבניה אני חברת קופת חולים לאומית עם ביטוח משלים לציין כי הרופא המטפל דר ברמי לא ממליץ על הגבניה ושנים הוא מטופל באותם תרופות וללא שינויץ

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי