נגישות
נגישות

פרוטיאזין/פנרגן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/01/2011 | 09:49 | מאת: רן

אישתי בתחילת שבוע שישי של היריון. היא סובלת מבחילה קשה מאוד שמשבשת לה את כל התפקוד. היא למעשה מרותקת למיטה. זהו היריון שלישי ובשני ההריונות הקודמים המצב היה למעשה זהה. בהריון הקודם (השני) בסביבות השבוע ה12, כאשר היא אושפזה בעקבות הבחילות, ניתן לה בזריקה - פנרגן. תרופה זאת עצרה את הבחילות. כאשר היא השתחררה מהאישפוז, היא המשיכה לקחת את התרופה בבליעה לזמן קצר שלאחריו נפסקו, כצפוי, הבחילות. אנחנו לא זוכרים מה היה המינון בבליעה שהיא לקחה אז. בידיעה זאת ביקשנו וקבלנו מרופאת נשים, מרשם לפרוטיאזין, אלה שהרופאה לא ידעה להמליץ לנו על מינון מעבר למינון הסטנדרטי של 3 פעמים ביום, כדור אחד. כרגע המינון הזה לא משפיע על הבחילות בכלל. המכון הטרטולוגי אישר לנו שהתרופה לא מסוכנת לעובר אבל מינון לא היה ניתן לקבל מהם. השאלה היא מה הוא המינון המירבי שניתן לתת לה ללא סיכון. הגובה שלה הוא כ 1.65, והמשקל שלה כ 70 ק"ג. אגב, כאשר היא לוקחת משכחי כאבים במחזור או למיגרנות, לעולם כדור אחד לא משפיע עליה והיא לוקחת 2 גם אם מדובר בפראצטמול וגם אם מדובר באיבופרופן. אני חושש שבגלל הדברים האלה היא זקוקה ל2 כדורים אולי אפילו 3 כל מנה ולא אחד. (הכדור הוא של 25 מ"ג כמובן) תודה רן

לקריאה נוספת והעמקה
31/01/2011 | 16:12 | מאת: כמאל עמארנה

רן שלום, לכדור הנ"ל ישנם תופעות לוואי לא רצויות ובמיוחד במינונים גבוהים, ולכן אין לקחת על דעת עצמכם את הטיפול הנ"ל מבלי שרופא יקבע מינון לכך. המינון בספרות (לפי אתר מקרומדקס המעודכן לרבעון זה)הינו 25 מ"ג כל4-6 שעות קרי אפשר במינון המקסימלי להגיע ל6 כדורים ביום (כל4 שעות), יש לשים לב לעייפות וישנוניות כתוצאה מנטילת הכדורים (חשש לנפילות). בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי