תחליף לאלטרול

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/12/2010 | 11:27 | מאת: עדן

"חווית" דכאון ראשונה היתה אחרי לידה לפני כ- 27 שנה.טופלתי בזמנו באחטרול ושיחות וכעבור כשנה ירדתי מתרופות והמשכתי בשיחות ומעקב מדי פעם. לפני 10 שנים שוב היו לי התקפי חרדה בעיקר והחלטנו עם הפסיכיאטרית שלי לקחת את האלטרול באופן מונע ושוטף. כך, שב- 10 השנים האחרונות אני מטופלת ב- 50 מ"ג אלטרול+ שיחות. ללא אף נפילה או חרדה- איכות חיים מצוינת. ב- 5 החודשים האחרונים שוב היתה התעוררות וניסינו להחליף את האלטרול ה- סרוקסט, צימרמיל וציפרלקס- כולן רק הגבירו תופעות חרדה. השאלה- האם זהו סימן שקבוצת ה- SSRI לא מתאימה לי ויש לפנות לקבוצות אחרות? ואיזה קבוצות?

שלום, האם הבעיה העיקרית היא דיכאון או חרדה? או שניהם ביחד? בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי