budicort turbuhaler נואשת..

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/11/2010 | 19:20 | מאת: הילי

היי, אני בת 34 סובלת כבר כחודשיים משיעול. בהתחלה זה היה שיעול קל לאחר צינון לאחר שבוע היתה החמרה ושבוע וחצי השתעלתי כל היום - הגוף והחזה שלי כבר כאבו.. נחלש וכמעט נעלם- עד שהתחיל שוב ונראה כי מחמיר אם הרגשה בחלל החזה "כבדה". עשו לי הינהלציה בקופ"ח- שעשתה לי כאבי ראש נוראים- הגעתי למוקד- שם הוא אבחן -ברונכיט (אמר שיש חירחורים) ונתן לי אנטיביוטיקה ZINAT.- אמר שאם לא יעזור לפנות לרופא ריאות. אחרי שלקחתי סתם רפפן בפעם הקודמת אחרי שרופא נתן לי.. החלטתי ללכת להתייעצות עם רופא ריאות- שאמר שאנטיביוטיקה כבר לא תעזור ונתן לי budicort turbuhaler 200 לקחת פעמיים ביום במשך חודש ימים. שאלותי- רשום בעלון רק על אסטמה- אין לי אסטמה ולא היה לי, האם זה יכול להיות מתאים גם לשיעול כרוני? אני מפחדת שלא חידדתי את העניין שהשיעול כמעט נעלם ועכשיו מחמיר (שאולי זה משהו חדש..) בנתיים לא לקחתי כלום.. וגם- אם לא יעזור, האם ניתן להפסיק באמצע ולא להמשיך חודש? אשמח לחוות דעתכם תודה,הילי.

17/11/2010 | 15:32 | מאת: אוריין לניאדו

שלום, אינני יודע מהי האבחנה של רופא הריאות. ייתכן ויש דלקת שאיננה אסטמתית ואכן נמצא שהטיפול בבודזוניד (בודיקורט) 400 מק"ג ליום למשך חודש משפר את התסימינים. ניתן להפסיק את הטיפול באמצע, אם כי מומלץ להתייעץ עם הרופא לפני שעושים זאת. אל תשכחי שמדובר בטיפול ולא בהקלה על הסימטומים ועל כן להקפיד על שימוש יומיומי. חשוב לשטוף את הפה ולירוק אחרי כל שימוש כדי להימנע מפטרת בפה. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי