מחלת לב וטיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/11/2010 | 10:24 | מאת: חברה

שלום, אני שואלת בשם חברה. היא לאחר לידה והתגלה אצלה זיהום בדם קנדידה. החלו איתה טיפול של אמפוטריצין B בעירוי בכל יום. לציין כי היא נולדה עם מום בלב ע"ש טטרילוגיה של פאלו ועברה ניתוחי לב בילדות. מצבה הגופני ירוד, סובלת מחולשה, שילשולים, עליית חום ןהפרעות בקצב הלב. האם ניתן לתת לה את הטיפול הנ"ל לקנדידה למרות המום בלב והרגשתה הכללית? האם אין טיפול תרופתי חלופי?

15/11/2010 | 15:27 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום, אין התווית נגד בטיפול באמפוטריצין B גם בחולי לב, אולם יש אזהרה בשימוש. ההחלטה על המשך הטיפול תעשה על ידי הרופא בהתחשב בסיכונים. קיימות תרופות נוספות לטיפול בקנדידה אך כפי שאמרתי, הבחירה נעשית על ידי הרופא בהתאם למצבה של חברתך ולכן לא אוכל להמליץ על טיפול ספציפי. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי