כדור המחליף את זריקת קלקסן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/08/2010 | 14:21 | מאת: סיגי

שלום רב אימי מאושפזת ועברה ניתוחים ברגל( אורטופדיה) .כיוון שהיא לא פעילה רוצים לתת לה זריקות לדילול דם מסוג קלקסן. היא מאוד חוששת מזריקות יומיומיות. נודע לנו כי יש כדור המחליף זריקות אלו- לא קומדין!!! מה שם הכדור והאם ידוע על פעילות טובה שלו? מהן תופעות הלוואי? תודה רבה

08/08/2010 | 16:10 | מאת: כמאל עמארנה

לפי האתר של ה- FDA ישנה תרופה הנקראת rivaroxaban הרשומה כטיפול מניעתי לפקקת ורידים תסחיפית בחולים אשר עברו ניתוח להחלפת מפרק ירך או ברך בלבד. תופעת הלוואי הנפוצה ביותר הינה דימומים.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי