טעות בלקיחת כדור

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/07/2010 | 01:35 | מאת: אתי

ביתי בשבוע ה10 להריונה היא שכחה את הברזל ולקחה ממני קופסא של פולקס 400 פורמולה חדשה משום מה בטעות בתוך הקופסא היו כדורי דיזאותזיד (משתן להורדת לחץ דם) והיא לקחה אחד בטעות,כולנו היינו בהסטריה 1. האם כדור אחד של דזאותזיד יכול להזיק לעובר שעדיין לא התפתח 2. האם כדור פולקס לנשים בהריון מסוכן אנחנו במתח נודה על תשובה מהירה

25/07/2010 | 15:35 | מאת: כמאל עמארנה

אתי שלום, לפי מקורות המידע שבידינו Drugs in pregnancy and lactation מהדורה שמינית, פולקס מותווה לנשים בהיריון עם חוסר ברזל ו\או חומצה פולית לכן הוא בטוח לשימוש. לגבי ה- disothiaside לפי מחקרים בטרימסטר ראשון להיריון שימוש בהיריון לא נחשב לטרטוגני. שימוש ממושך בתרופה אצל נשים בהיריון עלול לגרום לתופעות לוואי אצל העובר. יש לדווח לרופא המטפל על המקרה והמשך מעקב. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי