ציפרלקס ואומפרדקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/05/2010 | 19:19 | מאת: אשר

אני נוטל ציפרלקס 10 מג מזה 3 שנים בשילוב עם קלונקס לעיתים רחוקות במקרה הצורך רציתי לדעת אם יש מניעה ליטול אומפרדקס (סובל מריפלוקס) כי ראיתי בעלון התרופה הערה לגבי שילוב עם "תרופות לשינה וחרדה כגון דיאזפם" תודה מראש

25/05/2010 | 09:31 | מאת: מוחמד אבו פול

אשר שלום, ציפרלקס= escitalopram תרופה ששייכת למשפחת ה-SSRI לטיפול בחרדה ודיכאון. לפי micromedex ,אין אינטראקציה שקיימת בין ציפרלקס ואומפרדקס. גם לפי micromedex אין אינטראקציה בין קלונקס לאימפרדקס. כלומר אין מניעה מלקחת את השילוב הזה של תרופות, וגם אין אינטראקציה שנובעת מהשילוב של שלושתם ביחד. קלונקס היא תרופה ששייכת לאותה משפחה של הדיאזפם אבל לא אותו חומר פעיל . בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי