יעוץ לגבי כדורי דוקסילין ותופעות לואי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/04/2010 | 16:19 | מאת: רוני

לכבוד כמאל עמראנה שלום רב כרגע הנני עם דלקת בעפעפים,בעבר דיברו עימי על שימוש באנטיביוטיקה דוקסילין(יש לי רגישות במערכת העיכול),האם מדובר מנסיונך בתרופה עם תופעות לואי,האם היא יכולה לגרום לגירויים בקנה הוושט,או רגישות במערכת העיכול?במידה והטיפול התרופתי מופסק האם תתיכן רגישות באזור?(האם ניתן להשיג היום מינון של 25 גרם או 50 גרם? אודה לעזרתך יום שקט ופורה רוני

25/04/2010 | 16:01 | מאת: כמאל עמארנה

רוני שלום לפי מיקרומידקס,לתרופה Doxycycline יש כמה תופעות לוואי שכיחות כמו פוטוסניטיביות(רגישות לאור),הפרעות במערכת העיכול . במידה ומרגישים אי נוחות בבטן אז יש ליטול את התרופה עם אוכל או חלב. התרופה Doxycycline עלולה לגרום לגירויים או התכייבות בוושט לכן יש לקחת אותה עם הרבה מים. במידה והתרופה (לאחר חצייתה) תגרום לרגישות והפרעה בוושט מומלץ לקנות מבית מרקחת קפסולות ריקות ולהכניס את חצי או רבע הכדור לתוכה טרם בליעתה. לפי אתר משרד הבריאות ,התרופה מגיעה רק במנות של 100 מ"ג. עם הפסקת הטיפול כל תופעות הלוואי נעלמות, לטיפול ארוך טווח מומלץ להשתמש בתכשירי פרוביוטיקה להגנה על מערכת העיכול/מניעת התפרצות של פטריה וגינלית או בפה. בבררכה, בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי