תופעות לוואי ותרופות מקבוצות שונות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/04/2010 | 12:17 | מאת: נירה

שלום, לקחתי בעבר נוגדי דיכאון אשר גרמו לי לתופעות לוואי (בעיקר השמנה) יש לציין שעד כה לקחתי SSRI, לאחר תלונות רבות הפסיכיאטר שאצלו אני מטופלת רוצה שאנסה תרופה ויאפקס xr אבל אני עדיין חוששת

07/04/2010 | 13:01 | מאת: אוריין לניאדו

נירה שלום, לכל תרופה יש תופעות לוואי, מבחינת השמנה ואיפקס גורם לירידה במשקל כתופעת לוואי שמתרחשת ב3-47% מהחולים. אם את רוצה לברר לגבי תופעות לוואי ספציפיות, צריך לרשום אותם ואנחנו נבדוק את זה. בברכה, אוריין

07/04/2010 | 15:51 | מאת: אוריין לניאדו

נירה שלום, ויאפקס xr = effexor xr שהיא תרופה נוגדת דיכאון ממשפחת SNRI , משפחה אשר שונה במנגנון הפעולה שלה מ-SSRI , אך שתיהן משמשות לטיפול בדיכאון . בהסתמך על מקורות המידע שיש לי לשתיהן יש כמעט אותן תופעות לוואי , הן משפיעות פחות או יותר על אותן מערכות ובאותה צורה לפי מה שאמרת שבניטלת SSRI סבלת מתופעות לוואי של התרופה וגם מעלייה במשקל , בהסתכל על תופעות הלוואי של viepex , גם תרופה זו עלולה לגרום לעלייה בתאבון ועלייה במשקל( באחוזים בין 1-10%), אבל אותה תרופה יכולה לגרום גם לירידה בתאבון ולירידה במשקל באותם אחוזים ( 1-10%) , לכן לא ניתן לקבוע בוודאות מאיזה תופעת לוואי את עלולה לסבול אם בכלל. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי