פרדניזון ובעיות בשרירים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/10/2007 | 21:25 | מאת: עומר

שלום, עקב דלקות במערכות העיכול (עוד לא ברור אם קרוהן או קוליטיס) אני נוטל ב-10 ימים האחרונים פרדניזון במינון של 40 מ"ג פעם אחת ביום. לפני מספר ימים החלו אצלי בעיות בשרירים, כאשר תוך כדי ישיבה, ללא פעילות (בטח שלא ספורטיבית) נמתח או התכווץ לי שריר התאומים ברגל שמאל - כאשר הכאב למעשה הוא גם מהקרסול ועד הירך (כולל). אחרי הלילה הראשון היה שיפור, וכך גם בלילות שלאחר מכן, עד שהלילה שוב, איכשהו, בלי תנועה מיוחדת ותוך כדי שכיבה, התחילו התכווצויות (או מתיחה) נוספות באותם מקום. אני גם סובל לעיתים מתחושה לא נעימה בשרירים ברגל ימין ובשתי הידיים - אבל זה בד"כ לא מגיע למצבים של מתיחות/התכווצויות רציניות. בעיקרון, אני אמור החל מיום שלישי לרדת למינון של 30 מ"ג פעם ביום, ומיום שלישי הבא ל-20 מ"ג פעם ביום, ואז, אם אינני טועה, להפסיק. השאלה היא, האם יש מקום לחשש והאם ייתכן שיש צורך לשנות את הטיפול עקב בעיות השרירים האלו. בנוסף, בחודשים האחרונים אני מאוד לא פעיל ספורטיבית. רציתי לדעת האם קצת הליכה, בתוספת אולי לכמה תרגילים פיזיותרפיים לרגל (שלמדתי אותם כשבעבר היתה לי מתיחה במקום בגלל פציעת ספורט) יכולים לעזור - והאם הם יכולים להזיק. בונסף, רציתי לשאול האם מותר לי למרוח וולטרן (והאם זה בכלל יעזור), ואם לא, האם יש משחה/תרופה אחרת בה ניתן להשתמש. בתודה מראש, עומר.

לקריאה נוספת והעמקה
29/10/2007 | 15:54 | מאת: כמאל עמארנה

שלום עומר, אכן קיימת בעיה של התכווציות בשרירים למטופלים בפרדניזון עקב מחסור במגנזיום זמין כתוצאה ממנגנון הפעולה של הפרדניזון. לפי ההסבר שלך אתה נמצא בשלב הפסקת הטיפול (הורדה איטית של המינון) ולכן תופעת הלוואי הזו אמורה לחלוף בסיום הטיפול שיש לך. מומלץ להוריד את המינון מ 20מ"ג ל10מ"ג טרם הפסקת הטיפול. אין להפסיק את הטיפול בפרידנזון באופן מידי. השימוש במשחות מרגיעות כאב כגון וולטרן או Bengay יכולה לעזור בהקלת הכאבים. (יש לשלול התכווצות שרירים כתוצאה מפעלה לא נכונה לשריר שגורמת לדלקת מקומית באזור). בברכה כמאל

29/10/2007 | 18:15 | מאת: עומר

קשה לי להאמין שזה כתוצאה מהפעלה לא נכונה של השריר, בגלל שאמנם זה התחיל ברגל שמאל, אבל בימים האחרונים זה גם ברגל ימין ובשתי הידיים (ברגל שמאל עדיין יותר כואב, ובכל זאת). בנוסף, רציתי לשאול, האם מותר לעשות קצת פעילות גופנית (למשל, הליכה של חצי שעה)? האם מותר ללחוץ עם הרגל על דברים, או שחייבים לתת לה לנוח? תודה מראש!

27/11/2007 | 08:41 | מאת: מאיר

משחת Bengay מאד חריפה בריח שלה ובאדים שעולים ממנה. וולטרן לא עושה את העבודה בשבילי. האם יש משהו תואם Bengay ללא הריח?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי