מקפיצה את השאלה מאחר ואני רוצה לגשת לבית מרקחת מחר

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/02/2010 | 22:19 | מאת: גל

לפני כשלושה חודשים החל גרד בנרתיק לאחד קיום יחסי מין המלווה הריח רע. הרופא איבחן פטריה ונתן לי הידרואגיסטן. הדבר קרה פעם נוספת לפני כשבועיים והרופא שב ואבחן פטריה וגינאלית ורשם לי פלוקנול וגינו דקטרין. הריח והגרד עברו. אך אתמול בלילה (יום לאחר קיום יחסים )החלה צריבה וצמרמורות ,קצת חום. הגענו למיון והיו תוצאות גבוהות של לימפוציטים וחלבונים בשתן, אובחנה דלקת בדרכי השתן.נתנו לי עירוי נוזלים, סדורל ורשמו לי גם אופלודקס. עכשיו אחרי יומיים של טיפול אנטיביוטי הגרד בנרתיק שב. אני בחורה בריאה בד"כ ומשום מה הבעיות שבות וחוזרות. רציתי להתעייץ, מאחר והרופא שלי אינו זמין, האם עליי להשתמש במוצרי פרוביוטיקה לאיזון החומציות בנרתיק? אם כן אילו? והאם ניתן לקיים יחסי מין תוך השימוש במוצרים בפרוביוטיים. אני חוששת מעט מכיוון שאינני רוצה להמשיך וליטול מוצרים פרוביוטיים במשך כל חיי. אשמח לסיוע, אני באמת רוצה להיפטר מכל זה

21/02/2010 | 12:57 | מאת: כמאל עמארנה

שלוםגל, טיפול באנטיביוטיקה מסוג אופלודקס יכול לגרום לצמיחת פטריה וגינלית ועל מנת להפטר ממנה יש לטפל באני פטרייתי כגון אגיסטן נרות או משחה לאזור החיצוני (או אותו טיפול שקיבלת מהרופא אבל זה מותנה במרשם מרופא בלבד). טיפול במקביל בפרוביוטיקה יכול לצמצם תופעת הלוואי שהאנטביוטיקה יכולה לגרום ואין כל בעיה בשימוש בפרוביוטיקה וקיום יחסי מין. אם הבעיה חוזרת על עצמה יש לחזור לרופא ולשקול טיפול ארוך טווח ומניעתי לפטריה. בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי