מדידת לחץ דם

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/01/2010 | 17:58 | מאת: יעקב

שלום רב, רכשתי מכשיר ביתי למדידת לחץ דם. במדידת לחץ דם בבוקר קיבלתי ערך מסויים. לאחר מספר דקות מדדתי שוב וקיבלתי מדד שונה. ולכן ניסתי בפעם השלישית וגם כאן קיבלתי מדד שונה לגמרי. במדידה אחה"צ לאחר פעילות גופנית, מדדתי שוב מס' פעמים וגם במקרה זה, קיבלתי ערכים שונים. לאיזו מדידה להאמין? תודה

12/01/2010 | 08:36 | מאת: אוריין לניאדו

יעקב שלום, לפי איגוד הלב האמריקאי והחברה האירופאית ליתר לחץ דם בנושא ניטור לחץ דם במבוגרים במדידה ביתית (מתוך אתר החברה ליתר לחץ דם): כיצד למדוד ל"ד בבית? חשוב למדוד את לחץ הדם בתנאים קבועים ככל האפשר ולקחת בחשבון את הנסיבות בהן בוצעה המדידה בפירוש תוצאותיה.חשוב להסביר למטופלים, שלמדידה גבוהה בודדת כמעט שאין משמעות ההנחיות מדגישות כמה נקודות טכניות חשובות במלד"ב: על המדידה להתבצע בחדר שקט ובטמפ' נוחה לאחר 5 דקות מנוחה. יש להימנע מפעילות פיזית, צריכת קפאין או עישון במשך 30 דקות טרם המדידה. יש להימנע מדיבור לפני המדידה או במהלכה המטופל צריך להיות ישוב בנוחות על כסא כשגבו נתמך ע"י המסעד, רגליו מונחות על הקרקע ואינן משוכלות גודל השרוול: שרוול קטן מדי נותן ערכים מוטים כלפי מעלה. מומלץ כי אורך השלחוף יהיה 80-100% מהיקף הזרוע ורוחבו- כמחצית מהאורך. מרכז השלחוף צריך להמצא מעל לעורק הברכיאלי. על השרוול להמצא בגובה הלב: כשהשרוול נמוך יותר ל"ד הנמדד יהיה גבוה יותר ולהיפך, בעד 10 ממ"כ. האמה צריכה להיות נתמכת, עדיף ע"י שולחן. בהעדר תמיכה, המאמץ האיזומטרי עלול להתבטא בל"ד גבוה בעד 10%. מומלץ למדוד תמיד בזרוע בה ל"ד גבוה יותר. חשוב לתעד את הל"ד הנמדד בגלל הטיות בדווח. מומלץ להתבסס על 2-3 מדידות בבוקר ( בטרם נטילת התרופות) ושתיים בערב במהלך 7 ימים ולכל הפחות על 12 מדידות (אחרי השמטת מדידות היום הראשון) בסה"כ לצורך הערכת איזון לחץ הדם. פער הזמן בין מדידה למדידה צריך לעמוד על דקה לכל הפחות. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי