ליריקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/09/2009 | 15:58 | מאת: אופיר

שלום אימי קיבלה כדורי ליריקה בשל כאבים חזקים ומתמשכים בחלל הפה, לאחר שעברה לפני שנה וחצי הקרנות באיזור זה עקב גידול סרטני. היא מאד חוששת לקחת את הכדורים מאחר ובעלון מוזכרים תופעות לואי רבות כמו התנפחות וכו'. האם ש ממה לחשוש או שתופעות הלוואי נדירות מאד? תודה

05/10/2009 | 16:32 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, על פי מקורות המידע שבידנו (מיקרומדקס מעודכן לרבעון האחרון), תופעות הלוואי השכיחות של התרופה ליריקה (Pregabalin) כוללות בצקות פריפריות ( 5-10% ) , עלייה בתיאבון (5%) , עלייה במשקל (4-12%) , עצירות (4-7%) , יובש בפה (2.3%-10.1%) , סחרחורת (9.1-42.7%) , אטקסיה ( אי שליטה בשרירים 3-15%) , טשטוש ראייה (3.4%-10.1%), ראייה כפולה (2-9%) והפרעות בריכוז(2-8%). על פי העלון לצרכן ישנם תופעות לוואי כגון הפרעה בראייה , בצקת , התנפחות באזור הפנים (ועוד...) הדורשות פנייה מיידית לרופא. באופן כללי, לגבי כל תרופה יש לשקול יחד עם הרופא את תועלת התרופה ביחס לתופעות הלוואי המיוחסות לה. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי