האם קרסטור יעילה יותר לעומת ליפיטור

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/07/2009 | 11:40 | מאת: מילי

בת 51 בריאה בדרך כלל. נוטלת מזה כחצי שנה כדור ליפיטור 10 מ"ג לפני השינה בעקבות כולסטרול 210-220 ללא שנוי מזה תקופה ארוכה וLdl גבוה. כעת תוצאות בדיקות הדם מצוינות כולסטרול 154.4 ו-Ldl 93.64 . אך לאחרונה סובלת מכאבים בידיים וברגליים . האם קרסטור יכול לשפר את המצב והאם הוא בסל הבריאות. תודה על תשומת הלב. מילי

21/07/2009 | 08:24 | מאת: כמאל עמארנה

שלום מילי, לפי מקורות המידע שבידינו , מיקרומדקס-מעודכן לרבעון זה ,קרסטור הננו סטטין פוטנטי יותר מהליפיטור ( פי 150% בערך ) . שתי התרופות יכולות לגרום לתופעות לוואי שונות שכוללות את המייאלגיה-כאבי שרירים , שכיחות תופעת לוואי זו אצל חולים שמקבלים ליפיטור היא עד 5.6% ואילו אצל חולים שמקבלים קרסטור שכיחותה נמוכה יותר . מכיוון שתגובת הגוף לתרופה היא אינדיוודואלית , לכן קיימת אפשרות שתרופה זו תעזור לך . זו היא תרופת מרשם שמסגרת הכללתה בסל , לפי אתר משרד הבריאות , היא : "התרופה האמורה תינתן לחולים להשגת ערך LDL נמוך או שווה ל-100 מ"ג % שמיצו טיפול תרופתי מירבי בסטטינים, העונים על אחד מהבאים: 1. חולי סוכרת הסובלים גם ממחלה כלילית פעילה בשנה האחרונה. 2. חולי היפרכולסטרולמיה משפחתית (Familial hypercholesterolemia) בהמלצת מומחה ברפואה פנימית, ברפואת המשפחה או ברפואת ילדים המתמחה בליפידים או בקרדיולוגיה. 3. חולים שסבלו ממחלה כלילית חדה בשנה האחרונה. " . בברכה, כמאל

23/02/2017 | 15:22 | מאת: רות צוקרמן

מזה שנים אני מטופלת בסטטינים החלפתי ארבע תרופות וכרגע אני סובלת מכאבים בשכמות ובכלל בגב העליון תחת קרסטור. נמאס לי ואני יודעת בפירוש שיש טפול חחדש ולא סטטיני. מתי אקבל אותו? למי שומרים אותו? ולמה צריך לשמן את יוצרי הסטטינים? הם ינקו מאתנו די והותר!!!!!!

20/06/2015 | 12:31 | מאת: דנה

מתי ומומלץ לקחת... ביום.... בערב לפני השינה?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי