לבולק ונפיחויות מטרידות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/12/2020 | 18:50 | מאת: עפרה

שלום אני משתמשת בלבולק מדי יום כנגד עצירות מחמת שימוש תכוף באופיואידים. נוטלת במינון נמוך יחסית: 15 מ"ל ליום. לאחרונה יש לי לחץ ואי נוחות ברום הבטן. האם יש לקשר את הנ"ל ללבולק? אם כן, איך אפשר להימנע מתופעה מטרידה זו? האם כדאי להעדיף פגלקס ? קראתי שלבולק נרשם גם לצורך טיפול במחלת כבד. האם נחשב ל'חזק' יותר ומשפיע על מעי 'עצל' בשימוש יומיומי? תודה וברכה עפרה

שלום, תחת טיפול באופיואידים מומלץ טיפול בכדור LAXADIN לטיפול בעצירות. בנוסף ניתן לשקול שינוי טיפול באופיואידים ל- TARGIN שפחות עושה עצירות. לגבי אבילאק כן משמש בנוסף למחלות כבד [כגון צירוזיס] אבל הסיבה לכך לא חוזק הטיפול אלא מנגנון פרמקולוגי אחר. ניתן לשקול השהייה זמנית לטיפול באבילק ולראות אם התסמינים משתפרים על מנת לקשר את התופעה לתרופה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי