כאבי ראש אחרי דוקסילין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/10/2020 | 12:37 | מאת: ארטיום

שלום, סיימתי שלשום טיפול בדוקסילין 100 (פעמיים ביום למשך 10 ימים) עקב בורליה שכלל גם אישפוז. יום אחרי שסיימתי את הטיפול, התחילו לי כאבי ראש מוזרים שמרגישים יותר כמו לחץ\גרד\כאב טיפה שורף בקרקפת. הכאבים נמשכים כבר כמה ימים ומוקלים מאט ע"י נורופן.. אני יודע שאחת התופעות לוואי של דוקסי היא פסאודוטומור צרברי, אך חשבתי שבד"כ זה מופיע בזמן הטיפול ולא אחרי.. השאלה אם יש מקום לדאגה או שעדיף להמתין קצת? זה אמור לעבור? תודה מראש!

שלום, אכן מדובר בתופעת לוואי של התרופה ! יש לחכות עד שהתרופה תתפנה מהגוף (מדובר בתרופה עם זמן מחצית חיים 18-22 שעות), בד"כ לוקח לתרופה 5 מחציות חיים להתפנות מהגוף ולכן אחרי (22*5=110 שעות) כלומר אחרי 5 ימים בערך הגוף יתנקה מהתרופה ולכן עד אז יש לחכות, ואם אחרי זה יהיה כאבי ראש, יש לפנות שוב ליעוץ חוזר. רפואה שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי