טיפול מומלץ להליקובקטר

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/10/2020 | 22:23 | מאת: אורלי

שלום רב, איזה טיפול יעיל יותר להליקובקטר? דוקסילין+קל בטן+פלג'יל+נקסיום או לבו+פלג'יל+ נקסיום.. גם מבחינת פחות תופעות לוואי.. שאלה נוספת, האם יש הבדל בין לבו לבין טבאניק מבחינת יעילות ותופעות לוואי ( בייחוד כשיש ברקע סכרת ומדובר באדם מעל גיל 60)? תודה מראש על המענה

שלום, אם מדובר באבחנה חדשה אז יש להתחיל עם משטר משולש : מוקסיפין 1000 מ"ג פעמיים ביום + KLACID במינון 500 מ"ג פעמיים ביום + נקסיום במינון 40 מ"ג ליום. (יש אפשרות להוסיף למשטר הזה Tinidazole במינון 500 מ"ג פעמיים ביום). אם אין תגובה תחת משטר זה אז ניתן לעבור למשטר המרובע. בקשר לשאלה על טבאניק - אין הבדל בין טבאניק לבין LEVO -זו אותה תרופה ! יש להיזהר משילוב טבאניק עם תרופות אחרות (אם מקבלת) שעלולות לגרום לשינויים באק"ג כגון הארכת מקטע QT ! יש להיוועץ עם הרופא או הרוקח שיסתכל ויבדוק אם התרופות שאת מקבלת (אם מקבלת) מתנגשות עם TAVANIC או LEVO בשם אחר. רפואה שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי