הפסקת SSRI והפרעות שינה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/10/2020 | 20:02 | מאת: רונן

ד"ר שלום, לקחתי מעל ל-8 שנים SSRI עקב התקפי פאניקה והפרעות חרדה. התחלתי לאחרונה להרגיש יותר יציב והפסיכיאטר ייעץ גם שאפשר להפסיק עם התרופה עקב תופעות לוואי. אני כבר שבועיים ללא הכדורים, סה"כ לא מרגיש החמרה בחרדות אך סובל מאוד מהפרעות שינה הכוללות קושי רב להירדם, והתעוררות כל חצי שעה-שעה בערך. ההתעוררות היא למספר שניות עד מספר דקות אבל מאוד מפריעה לי ואני גם קם סחוט בבוקר. האם שווה לי לנסות כדורי שינה לתקופה של שבוע-שבועיים לראות אם הפרעות השינה יעברו מכיוון שהן סינדרום של הפסקת ה-SSRI? האם במידה וההפרעות שינה לא ייפסקו אהיה חייב לחזור ל-SSRI? אני יודע שהתרופות שינה מאוד ממכרות, ולכן אם מצב השינה שלי לא יהיה יציב עדיף לחזור ל-SSRI מאשר להתמכר לתרופות שינה כדי לתפקד. אשמח לשמוע דעתך.

שלום, אכן היה צורך בירידה הדרגתית מהתרופה אבל כעת זה מאחוריך, ולכן אין לחזור ליטול SSRI בחזרה, אלא מה שצריך לעשות הוא לשפר את איכות השינה, ללכת למיטה לישון רק כאשר אתה עייף ולא להיות במיטה לפני זה, כי כך תוכל להיכנס לשינה בצורה יותר מהירה. דבר נוסף, אין לשתות קפה/ תה או כל משקה מעורר אחרי שעה 18:00 . בנוסף ניתן להיעזר בתכשירים להשריית שינה ולטיפול בהפרעות שינה (ללא מרשם) כגון : Dorminol Night או Tonight שניתן כחצי כדור עד כדור כחצי שעה לפני הכניסה לשינה. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי