מרשם לאזניל לא מובן ביחס לתסמינים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/09/2020 | 16:24 | מאת: דודי

היי, לפני כיומיים עלה לי החום ל 38 והחלו כאבי שרירים, כאילו כל הגוף נוקשה ותפוס (ללא תסמינים נוספים) עשיתי בדיקת קורונה שיצאה שלילית. כשרשמתי את דברים אלו במדויק לרופא המשפחה, הוא רשם לי אזניל. האם הגיוני? לא הצלחתי להבין למה דווקא האנטיביוטיקה הזו. תודה מראש!

האנטיביוטקה הזו נותנים כאשר יש חשד או זיהום בדרכי נשימה. ולכן אם הרופא ראה שיש לך קושי בנשימה שזה גם מתבטא בכאבי שרירים בזמן שאיפת אוויר אז זה מכיוון לזיהום בדרכי נשימה. אבל חשוב גם לעשות בירור נוסף והאזנה לריאות. ולכן אין מניעה לשאול את הרופא מה היה השיקול דעת לטיפול אנטיביוטי? זכות המטופל לדעת את התוויה לשמה מקבל טיפול. רפואה שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי