ציפרלקס בהיריון............?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/08/2020 | 19:43 | מאת: ריטה

שלום האם אפשר לקחת ציפרלקס בהיריון? אם כן, האם זה יכול לפגוע בעובר? תודה

שלום, טיפול בציפרלקס במהלך ההריון תלוי בסיכון מול תועלת מהטיפול. כלומר האם התועלת מהטיפול עולה על הסיכון מהדיכאון במהלך ההריון (וזה לשיקול דעת הרופא המטפל). מבחינת טיפול בציפרלקס יש לציין שאם מחליטים ליטול במהלך ההריון אז יש להימנע מהפסקה פתאומית של הטיפול מכיוון שזה עלול לגרום לתסמיני גמילה שעלולות לסכן את העובר אפילו יותר מהטיפול. מבחינת טיפול בתרופות מהמשפחה הזו SSRI ובעיקר ציפרלקס הסיכון בעיקר בטרימסטר השלישי ופחות בטרימסטר הראשון והשני. Human Data Suggest Risk in 3rd Trimester אם מדובר באבחנה של דיכאון אז יש להיוועץ עם הרופא לגבי החלפת הטיפול ל- LUSTRAL (מאותה משפחה של ציפרלקס) אבל עם נסיון יותר בהריון. ולכן לסיכום, אין מניעה מלהשתמש בתרופות הנ"ל בהריון, אבל צריך מעקב ושיקול דעת מקצועית שהתועלת מהטיפול עולה על הסיכון הכללי באוכלוסיה שעומד על 1-3% למומים מולדים (זה הסיכון הכללי באוכלוסיה למומים ללא קשר לטיפול שלך).

ניתן לשקול טיפול חילופי ב- PROZAC

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי