תופעות לוואי התקן מירנה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/08/2020 | 10:52 | מאת: טל

שלום אחותי בת 54 ללא ווסת, לאחר דימום בבדיקת פיפל, נמצאה היפרפלזיה ללא אטיפיה, של רירית הרחם הטיפול המומלץ התקן מירנה או כדורים בבליעה שאלותיי • יש לנו אימא עם הישנות סרטן השד פעם 3, לא נשאית, האם פרוגסטרון בטיפול המומלץ יכול לגרום לסרטן השד. • אחותי סובלת מהשמנה וסובלת מחרדות מטופלת באנפרניל 75 מל, שני כדורים ליום וסטטור לכולסטרול ולעיתים רחוקות קסנקס לחרדות פעם בחודש. • האם יש תופעות לוואי בין הטיפול המוצע לכדורים שהיא מטופלת בהם. • ראיתי שיש הרבה נשים שסובלות מהטיפול המוצע מהשמנה מסיבית , נשירת שיער , כאבי בטן, דימומים שיעור על הפנים ועוד האם יש טיפול אחר עם פחות תופעות מזיקות. בתודה מראש

שלום, מבחינת אינטראקציות של ההתקן עם התרופות שציינת אין דאגה, ואין מניעה לשילוב. מבחינת היסטוריה של סרטן שד , בהנחיות כתוב שיש להימנע משימוש בהתקן אם אותה מטופלת היה סרטן שד ברקע או בעבר, אבל מבחינת היסטוריה משפחתית לא ראיתי שיש התייחסות אבל עדיף שרופא גניקולוג/ית יתן את דעתו בנושא. מבחינת תופעות לוואי זה לא אמור שבהכרח שהתופעות לוואי יתרחשו אצלך, וגם כן מדובר בתופעות לוואי כלליות שעלולות להתפתח תחת כל טיפול הורמונאלי. ולכן יש צורך במעקב ואין צורך בדאגה מהבחינה הזו.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי