אזיטרומיצין- מפחדת מאד ליטול..

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/02/2020 | 13:55 | מאת: יעל

שלום, אני בהריון שבוע 19. בשל הדבקה בשיגלה עלי ליטול את התרופה הנ"ל. הרופא הורה ליטול 2 כדורים ביום הראשון ואז בימים 2-5 כדור אחד ביום. מעולם לא נטלתי תרופה זו ואני חוששת מאלרגיה. קראתי את.רדימת תופעות הלוואי המחייבות יעוץ רפואי מיידי ומאד נלחצתי. לא ידוע על רגישות לתרופות אצלי אך לפני חצי שנה כשניתן לי קולוטל לאחר 2 כדורים הרגשתי קושי בנשימה. מה דעתך? האם ליטול?

שלום, אזיטרומיצין הינה אנטיביוטיקה בטוחה בהריון ואינה מעלה את הסיכון לעובר מעבר לסיכון הבסיסי. ולכן אין לך מה לדאוג, מה שצריך להדאיג אותך זה שלא לטפל בשיגלה בהריון. אינני רואה שום סיבה לדאגה, אזניל הינה אנטיביוטיקה שנותנים בילדים בביטחון ללא דאגה. מדובר באנטיביוטיקה עם משטר טיפולי קצר במיוחד ולכן יש ליטול את התרופה ללא חששות. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי