לוריוון ולחץ דם.עם דופלקס ועם קרדיולוג

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/04/2019 | 17:22 | מאת: יונה חיים

אני משתמש שנים רבות בלוריוון ההם באמת הלוריוון מוריד לחץ דם. תודה מראש.אגב אני סובל מלחץ דם בערכים של 155/93 לוקח תרופות . דופלקס 10/160. קרדיולוג 2.5 בוקר וערב וזה לא מוריד לי את הלחץ הדם. אני בתאילנד ורופא מקומי רשם לי אדלקטון 25 מ"ג.אני אובד עצות..תעזור לי בבקשה אני רק התחלתי את הטיול..ואני אמור לסיים אותו עוד חודשיים. או שאני יבוא לארץ לטיפול. אגב רופא המשפחה שלי בחופש גדול.

שלום, כן לוריוון עשוי לעזור בהורדת לחץ דם. אבל בקשר לטיפול שלך לטיפול ביתר לחץ דם, לדעתי ניתן לשקול הוספת טיפול בתרופה משתנת בשם Hydrochlorothiazide 12.5-25 mg בהנחה והתפקוד הכלייתי תקין, כלומר הטיפול הזה יהיה במקום טיפול באלדקטון 25 מ"ג. אבל, גם אין מניעה להשתמש באלדקטון, ובד"כ אנחנו משתמשים באלדקטון כאשר מדובר בלחץ דם עמיד. כלומר אולי מקובל לפני התחלת טיפול באלדקטון לנסות טיפול בתיאוזיד (התרופה שרשמתי למעלה) ואז אם מדובר בכישלון טיפולי אז לעבור לאלדקטון. אגב, ניתן גם לנסות בהמשך אם לחץ הדם עדיין נשאר גבוה, לשקול הוספת טיפול בתרופות ממשפחת חסמי רצפטור אלפא כגון קדקס במיוחד שאת על טיפול בקרדילוק וזה ישעה עבודה טובה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי