התאמת תרופה ללחץ דם גבוה בשילוב דופק מהיר לחולה צעיר

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/12/2018 | 16:57 | מאת: עומר

אני בן 43. הסתבר בבדיקה שגרתית עקבית שיש לי לחץ דם 135/95. דופק ממוצע 92… כל הבדיקות ללחץ דם שניוני יצאו תקינות ואני מרגיש בסדר. רופא המשפחה רשם לי תקופה נורמיטן מסוג חוסמי בתא להורדת לחץ הדם. אחר כך קראתי בבית שההנחיות החדשות אומרות לא להשתמש לחולים צעירים בחוסמי בטא כקו ראשון ועדיף לקחת תרופות מסוג אחר. אבל באותו מקום קראתי שאם הדופק הוא מעל 80 שזה במצב אצלי אז כן עדיף להשתמש בחוסמי בטא. מה נכון יותר למצבי?

שלום, אכן לפי קווי המנחה החדשים לא משתמשים בתרופות ממשפחת חסמי ביתא כקו ראשון לטיפול ביתר לחץ דם ויש לשקול חלופות אחרות הקיימות. אבל במצב שלך יש צורך לבדוק עם הסיבה שיש דופק גבוה, ולכן במקרה הזה חסמי ביתא יכולים לטפל בדופק הגבוה ובנוסף להוריד לחץ דם.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי