אינטרקציה בין תרופתית תרופה לשיעול וכדורי הרגעה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/11/2018 | 16:40 | מאת: אלינור1989

שלום, היני בת 29 ונוטלת תרופות להרגעה ושינה קרוב לשנה. אני לוקחת כדור בונדרמין, פנרגאן וכדור בונסרין. לפני שבוע התחלתי לקחת כדור לשיעול "ברונכולט פלוס" ומאז התחלתי לבלוע מילים ולדבר לא ברור והחלו לי נימולים בגפיים התחתונות והעליונות. בנוסף, אני מרגישה מעין לחץ בכפות ידיים. ייתכן שנוצרה אינטרקציה בין תרופתית עם הכדורים נגד שיעול שמוביל לסימפטומים הנ"ל? קראתי בעלון לצרכן שישנה אזהרה ביחס לשילוב עם כדורי הרגעה ושינה אך הרופא משפחה לא אמר לי דבר בנושא.

27/11/2018 | 07:42 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, יש לפנות לרופא מטפל בקשר לתופעות שאת מתארת. האם בהפסקת התרופה (ברונכולט פלוס) חלפו התופעות ? קיימת אינטראקציה (בינונית) עם תרופות ההרגעה שאת מקבלת אבל אין מניעה מוחלטת מהשילוב.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי