כדורי מגנזיום- מגנוקס 520

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/10/2018 | 14:25 | מאת: Nurit

יש לי כאבים בבטן העליונה מתחת לחזה שהרופאה מתייחסת כרגע כאל דלקת בסרעפת לאחר מישוש ואיבחון מקום הכאב. שאלתי היא האם יתכן שמפני שלקחתי במשך מספר שנים כדורי מגנוקס 520( 2 כדורים ביום) נוצרה דלקת ? נשלחתי ל אנדוסקופיה ולאולטרסאונד שעדיין לא בצעתי אבל האם יתכן שכדורי מגנזיום 520 יצרו את הבעייה?קבלתי כרגע כדורי אומפרדקס להקלה על הכאב אבל אחרי יומיים עדיין אין שיפור משמעותי. מתי הכדורים אמורים להקל ? תודה

31/10/2018 | 09:21 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, האם יש סיבה רפואית שהצריכה טיפול בכדורי מגניזיום?? אם אין התוויה רפואית יש להפסיק טיפול. אומפרדקס הינה תרופה יעילה המעכבת הפרשת חומצה בקיבה, אפקט מקסימאלי לרוב נצפה לאחר 4 ימי טיפול.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי