גרד בגפיים גתוצאה משימוש ממושך בקרטיה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/10/2018 | 15:10 | מאת: מ

שלום רב אבי בן 78 עם עבר של שבץ מוחי נוטל קרטיה כ 15 שנה. לאחרונה התפתח גרד חזק מאד בידיים וברגליים בנוסף לכתמים הסגולים שהיו לאורך זמן. קיבל משחות קרמים וסבונים לגרד אך כלום לא עוזר. מה ניתן לעשות?האם יש תרופה אחרת שניתן לנסות במקום קרטיה או אספירין? האם אלרגיה משמעותה להפסיק עם התרופה?רופאת המשפחה מתעקשת להמשיך. תודה

11/10/2018 | 09:21 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, אשמח לעוד פרטים, כמו רמת המוגלובין ? האם תפקודי כבד תקינים? האם אתה נוטל עוד תרופות אחרות חוץ מאספירין? מומלץ לפנות למרפאת אלרגיה ולהתייעץ עם רופא אלרגולוג . במידה ומדובר ברגישות/אלרגיה לאספירין יש לשקול החלפת תרופה לנוגד טסיות אחר.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי