cefovit. צפוויט 500 מג' 4 פעמים ביום 7 ימים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/06/2017 | 09:44 | מאת: מיכאל

הגעתי לאיכילוב עם חשד לטרומבוזה ברגל שמאל, יצאתי עם חשד לצלוטיט או דרמטיט, וטיפול של שבוע ב 500 cetovit מג' 4 פעמים ביום 7ימים איך יתכן הבדל כזה באבחנה? עד כמה משפיע ה cetovit על האיכול? איך להסתדר את השבוע ע"מ לא לסבול יותר מדי מהרס המעיים? באיזה מידה התרופה יעילה למחלות אלה?

18/06/2017 | 15:02 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, לכל מחלה יש אבחנה מבדלת - רגל אדומה חמה נפוחה מחשידה לצילוליטס וגם לפקקת וורידים , יש לשלול קודם נוכחות פקקת , במידה ונשלל ויש חום/ מדדי דלקת מוגברים והטבה תחת טיפול אנטיביוטי אז לרוב מדובר בצילוליטיס. טיפול הבחירה בצילוליטיס הינו צפלוספורינים דור ראשון דוגמאת cefovit. במידה ותפקודי הכליות תקינים אז המינון המקובל הינו 500מ"ג ארבע פעמים ביום, מומלץ על קיבה ריקה אבל במידה וזה גרם לכאבי בטן אין מניעה לקחת עם ארוחות, יש לקחת בזמנים קבועים כל יום ויש להקפיד על סיום קורס טיפולי.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי