סטטינים- מספר שאלות על השפעות לואי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/05/2017 | 06:03 | מאת: יוסי

התחלתי לקחת סטטינים + Q10 בהמלצת רופאי ויש לי שורת שאלות א. אחרי כמה חודשים אני מתחיל להרגיש שהשרירים שלי "עייפים". לא כואבים אלא עייפות, וחוסר אנרגיה למאמץ. האם קשור? ב. אם קשור, למה זה לקח חודשים? האם יש עניין של השפעה מצטברת של סטטינים? ומהצד השני- אם לא אקח סטטינים זמן- מה (שבוע?) זה משנה? ג. אם קשור, האם יש דרך להקל על תופעות הלואי? מזון מסויים? פעילות גופנית מסויימת? נ.ב. אם זה לא הפורום הנכון, היכן כדאי לי לשאול?

שלום, אין המלצה מבוססת ראיות לשילוב סטטינים יחד עם Q10, ולכן אנחנו דווקא לא ממליצים על השילוב. מבחינת כאבי שרירים בד"כ הכאבים יתלוו עם בדיקת דם שיש בה עליה ב- CPK שזה מדד לפגיעה בשרירים. במקרה ויש הוכחה חד משמעית לפגיעה משרירים בד"כ משהיים את הטיפול או מפחיתים מינון או מעברים לסטטין אחר עם פחות תופעות לוואי.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי