כורכום בשילוב תרופות ssri

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/09/2014 | 17:40 | מאת: איציק

שלום רציתי לדעת האם שילוב של קלונקס 0.5 סרטרלין 175 מג בעייתי עם נטילת כמוסות כורכומין ? תודה רבה

שלום, מבדיקה במספר מאגרי מידע, התגובה היחידה שנראית מדאיגה היא העלייה בסיכון לדימום. גם כורכומין וגם סרטרלין (אמנם באחוז נמוך) עלולים להפריע לפעילות טסיות דם (ובכך להפריע לתהליך המפסיק את הדימום), התוצאה היא עלייה בסיכון לדימום. אין מספיק מידע כדי להגיד כמה התגובה הזאת נפוצה והאם היא משמעותית. ניתן לנסות את השילוב לזמן מסויים ולהיות עירני לכל סימן של נטייה לדימום יתר (למשל כאשר יש חתך קטן והדימום לא מפסיק בפרק הזמן הרגיל)

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי