בדיקת פוריות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

31/05/2000 | 01:25 | מאת: אריה דין

לפני שנים בהיותי בן 14 קיבלתי מכה חזקה מאוד באשכים. המקום כאב לי במשך חודש ובתור ילד לא עשיתי בדיקה כלשהי... הייתי מעוניין לדעת אם ישנה סבירות לפגיעה בפוריות והאם ישנם סימנים כלשהם בזרע ? הנושא דיי מטריד אותי - מה מומלץ לעשות ?

31/05/2000 | 17:27 | מאת: ד"ר איתי ורדי

מר דין: הסיכוי שהמכה שקיבלתה השפיעה על הפוריות הוא קלוש. שק האשכים הוא מקום מאד רגיש ולכן, חבלה באזור זה מאד כואבת. חבלה כזו יכולה לגרום לשטף דם או אפילו לקרע של האשכים. עקרות יכולה להתפתח בעקר כאשר חל ניוון של שני האשכים. לכן, עם בבדיקה עצמית האשכים שלך נמושו בגודל שווה והם לא קטנים סביר להניח שלא היתה פגיעה בפוריות. בכל מקרה עם הינך רוצה להיות שקט לגבי איכות הזרע שלך כדאי שתפנה לאורולוג שלך.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר