השתנה מרובה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

22/08/2000 | 18:51 | מאת: דורון

שלום רב, אני בן 37. בעייתי היא שמזה מספר חודשים אני חש צורך להטיל שתן פעמים רבות במשך היום ולעיתים בעיקר בשעות הצהריים אפילו כל שעה, לפעמים התחושה גם אחרי ביקור בשירותים היא כאילו לא התרוקנתי לחלוטין וישנו גירוי עדיין להשתין - בלילה אני מדי פעם מתעורר בתחושה שאני חייב להשתין אבל מושך איכשהו עד שעות הבוקר המוקדמות בלי לקום. יש לציין שאין לי כל תופעות אחרות או כאבים כלשהם כמו כן אין שינוי בהרגלי השתיה שלי בהשוואה לעבר. פניתי עם בעיה זו לאורולוג בכיר שערך לי מספר בדיקות: א. בדיקה ידנית רקטלית ב. בדיקת שתן ג. u.s. כליות ודרכי שתן ד. ivp כל הבדיקות יצאו תקינות. מסקנת האורולוג הייתה שאני לא סובל מבעיה מיוחדת - זו רגישות כלשהי שתחלוף עם הזמן. לאחר מספר שבועות לאחר שלא חל שיפור פניתי לאורולוג בכיר אחר- הוא שלח אותי לבדיקת שתן נוספת וביקש שאערוך במשך מספר ימים מעקב נוזלים. התוצאות היו בין 7 ל-9 פעמים ביום ביקור בשירותים ,כמות השתן כל פעם בין 100 ל-400 מ"ל,בממוצע כ-200 מ"ל כל פעם. לדבריו אלו תוצאות בגדר הנורמה וגם הוא שלח אותי הביתה..... האם לדעתך בממוצע כל שעה להרגיש גירוי בשלפוחית השתן ולהשתין כל שעתיים זה תקין? להתיחסותך אודה. בברכה, דורון

22/08/2000 | 21:20 | מאת: ד"ר איתי ורדי

חסרה לי בדיקת CMG המראה תפקוד תחושתי בדופן הכיס ותפקוד שריר הדופן, כמו כן הייתי מבצע תרבית זרע ונוזל ערמונית לראות האם קיים זיהום כרוני כלשהו. עדיין בהחלט יתכן והתשובות יהיו שליליות וגם אז קיים טיפול תרופתי לכיס שתן רגיש - מתאים לתיאורך.כמות השתן היומית תקינה -דבר השולל שתית יתר, אולם התדירות מעט גבוהה.

22/08/2000 | 23:26 | מאת: דורון

לד"ר ורדי ראשית רציתי להודות לך על תגובתך המהירה. שנית ציינתי בפניך שהייתי אצל 2 אורולוגים בכירים ואף אחד מהן לא שלח אותי לבדיקות שאתה מציע - מבלי חלילה להביע ספק כלשהו בעצתך. השאלה הנשאלת כיצד אגיע לבצע בדיקות אלו?, הרי כפציינט אני לא אמור להכתיב לרופא אלו בדיקות לבצע. האם עלי לפנות לאורולוג שלישי?,אני מניח שמבחינת היושרה המקצועית שלך אתה לא אמור לאפשר למשתתפי הפורום הנ"ל להיגע להיות מטופלים שלך ,אשמח לשמוע עצתך כיצד לפעול כי בהחלט הבעיה מציקה לי ומפריעה לי בחיי היום-יום בברכה, דורון

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר