תוצאות CT לאחר כריתת אשך ימין

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

11/11/2008 | 19:00 | מאת: דן

שלום, אני בן 31+1. ביום חמישי ה-6.11 בוצע כריתת אשך ימין בעקבות גידול בודל 4.4 ס"מ. אתמול עשיתי CT ואשמח לעזרה בפענוח (יש לי תור במחלקה רק שבוע הבא עם קבלת התוצאות מהפתולוגיה): בסריקה מודגמת בלוטה קטנה סופרה קלביקולארית מימין 0.8 ס"מ. בלוטות קטנות במדיאסטינום.בשדות הריאות לא הודגמו תסנינים. אין עדות לתפליט פלאורלי. לא הודגמו בלוטות גדולות באקסילות. הכבד בגודל ומרקם תקין. טחול ולבלב תקין. כליות תקינות ללא הידרונפרוזיס. אדרנלים תקינים. מודגמות מספר בלוטות קטנות ברטרופריטונאום, הגדולה 0.8 ס"מ מאחורי הביפורציה משמאל. לא הודגמו בלוטות גדולות באגן. מילוי פיתולי המעי תקין. שלפוחית השתן תקינה. מודגמת בלוטה קטנה 1 ס"מ מפשעה שמאלית. מספר בלוטות קטנות נוספות במפשעה ימנית. מודגמים שינויים פוסט אופרטיביים במפשעה הימנית. מה המשמעות של הבלוטות ומה המיקום שלהם (בעברית :-)). האם אצטרך הקרנות? תודה רבה

לא כתבת לי את ההסטולוגיה של הגידול? הבלוטות קטנות מסנטימטר וסביר שזה מעקב בלבד אלא אם זה גידול שפרץ

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר