קרינה או ברכיטרפיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

07/11/2008 | 18:50 | מאת: הילה

שלום לך אבי בן 72 מיזה מס שנים נימצא במעקב אצל אורולוג בגלל גידול בפרוסטטה. זה החל כאשר בדיקת בה psa אצל אבי היתה גבוה מהרגיל. הגענו לאורולוג שבדק את אבי בבדיקה ידנית בבלוטה היתה קטנה ורכה. מאז ועד היום . אבי אינו מתלונן על שופ סימפטום, אינו סובל מקושי במתן שתן אינו חש שום דבר. מה שגרם לנו להגיע לאורולוג זה בדיקת הדם. אבי החל טיפול בvodat למרות הטיפול הרמות בדם עולות באופן איטי. בכל ביקור אבי ניבדק והרופא אומר שהבלוה קטנה ורכה. הוחלט על ביצוע ביופסיה דרך הרקטום בדיקה אחת היתה שלילית אבל כעבור תקופה הוא עבר ביופסיה נוספת ומתוך 6 דקירות ב2 מהם יצא שיש לאבי גידול סרטני. הרופא הלחליט שלא נעשה שום דבר שמאחר ולאבי אין סימפטומים והבלוטה קטנה ורכה ואנו מגיעם לביקור כל 3 חוד'שים עם טיפול בavodat ובדיקת psa מעודכנת. ךפני כשבוע הבדיקה עמדה על הערך 9 ובדיקה קלינית אבי אינו מתלונן על שום סימפטום ובבדיקה הבלוטה היא קטנה ורכרה. הרופא האורולוג אמר לנו שמאחר ואבי אינו מגיב לטיפול התרופתי אולי כדאי שאבי יעבור סידרה של 6 הקרנות כדי שנהיה בטוחים שהגידול לא יתפשט. הוא אמר שיתיעץ עם האונקולוג ויחד יחליטו אם לעבור ביופסיה נוספת לפני ההקרנות או לחסוך מאבי את אי הנעימות ולהקרין ישר. אני שמעתי פעם שישנו טיפול שמחדירים גרעין לתוך הבלוטה וזה מפזר קרינה באופן הדרגתי. האם אתה יכול להפנות אותי לחומר בנושא זה ולתת לי קצת מידע וכיוון בנושא זה. תודה מראש על היתיחסותך הילה

כל מה שאת מציגה כאן זוהי אחת מהדעות הקיימות באינטרנט את יכולה למצוא המון המון מאמרים בנושא של קרינה וברכיטרפיה כמובן את מוזמנת להתייעץ גם אצלנו

10/11/2008 | 17:58 | מאת: הילה

תודה רבה על היתיחסותך. כיצד אני יכולה להגיע אליכם לחוות דעת.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר