ניתוח ואריקוצלה חוזר?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

05/11/2008 | 08:54 | מאת: אור

שלום, ביצעתי ניתוח וריקוצלה לפני 4 שנים בגלל איכות זרע נמוכה (3 מיליון). לאחר הניתוח, איכות הזרע עלתה אך עדיין הייתה מתחת לסבירה (9 מיליון). כיום, לאחר 4 שנים, ביצעתי שוב ספירת זרע, והיא הוכיחה שיש תנועה של זרעים בודדים. השאלות שלי הן: 1) מה הסיבה שיכולה לגרום לירידה באיכות? האם יש סיכוי שחזר הוריקוצלה? 2) מה סיכויי שיפור הזרע במידה ואבצע ניתוח נוסף? 3) האם יש דרך לבדוק אם הגוף בכלל מייצר זרעים? וזה לא רק בעיית חסימה. 4) מה הם הסיכויים בטיפולי פוריות במצב שבו יש רק זרעים בודדים? תודה, אור.

הייתי רוצה לראות יותר מבדיקה אחתץ אבל אם אכן בבדיקות חוזרות אין כל ממצא של זרעים ייתכן ואיזה שהוא נזק נגרם בניתוח הראשון וניתוח שני לקשירה לא יועיל טיפולי פוריות לעומת זאת לא צריכים להוות בעייה מיוחדת כי יש מספיק זרעים מהבחינה הזו להפרייה ותמיד אפשר לגשת ישירות לאשכים להוצאת זרעים משם

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר