שאלה דחופה לד"ר רן לין

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

21/10/2008 | 16:02 | מאת: אופיר

שלום רב, אני בחור בן 28. מזה כשבועיים יש לי גרד בלתי פוסק כמעט בידיים וברגליים, ללא פריחה, ללא חום. ברקע בעבר - סידן גבוה בדם, כיום הוא 9.8, תפקודי כבד וכליות תקינים. כמו כן יש לי כאבים לפעמים בזרוע שמאל ובכתף - לעיתים בעת מאמץ - בדיקת טרופונין בדם + א.ק.ג - תקינים. בעבר - הייתה לי אבחנה של ברונכיאוליטיס והשיעול נמשך זמן רב מאוד. לאחר הרבה זמן ולאחר שהתעקשתי שאיני עושה את עצמי טרחו לשלוח אותי לבדיקת בריום - ובעקבות הבדיקה אובחנתי כמי שסובל מ - GERD. התרופות שקיבלתי ל - GERD לרבות לוסק ואומפרדקס, לא ממש מקלות עליי. באחרונה, החל כאב בבית שחי מימין, במישוש לא הרגישו כלום ואין בלוטות במקומות אחרים לפי בדיקת הרופא. התחיל לי כאב במשפעה מימין ובאשך שמאל. בבדיקה של אורולוג: "נינוח, בטן רכה ללא רגישות או מלאות במישוש, ללא HSM. מימין - בקע משפעתי מעט רגיש אך לא כלוא. פין תקין. אשך ימני בגודל במנח, גודל ומרקם - תקינים, ללא רגישות. אשך שמאל - אשך מעובה דיפוזית ורגיש,, ללא גוש חשוד במישוש, ללא אודם או חום מקומי, ללא הידרוצל וללא לימהאדנופתייה מפשעתית. האשך במנח ומרקם תקין. אין חשד לתסביב האשך. הומלץ על ביצוע אולטרא סאונד של הבטן ושל האשכים. בבדיקה של הבטן - ב.מ.פ בבדיקת האולטרא סאונד של האשכים: "אשך שמאל - בגודל 4.2 * 2.7 ס"מ. אפידידימיס שמאלי - בגודל 0.85 ס"מ אשך ימין - בגודל 4.0 * 2.2 ס"מ אפידידימיס ימני - בגודל 0.75 ס"מ אין עדות להיפרמיה בתוך שני האשכים. אין עדות להידרוצלה - דו צדדי. אין עדות לוריקוצלה - דו צדדי. בבדיקות הדם - ממה שהבנתי הספירה תקינה וכך גם הכימייה (וביקשו לחזור שוב על 2 הבדיקות האלו). האורולוג ביקש שאני אעשה בדיקת מרקרקים בדם לסרטן האשכים - ואת הבדיקה אני אעשה מחר. עם זאת, הכאב במשפעה הוא משמעותי ואני לא רוצה לעשות את הניתוח כי זה יוצא בתזמון גרוע מבחינת מקום העבודה שלי ושיקולים נוספים עסקיים. אולם, הבעייה שהכי מציקה לי היא האשך השמאלי, שלא פעם כואב לי, במיוחד אם נוגעים בו. האורולוג כתב במכתב מהמיון - שיש עיבוי דיפוזי - אז איך הרופאה באולטרא סאונד לא ראתה את זה ? אגב, בדיקת האולטרא סאונד של האשכים הייתה חצי דקה והיה נראה לי כאילו היא ממהרת לאיזה מקום.... אני אשמח לתשובות / לדעה....

אח שלי הרושם שלי הוא שאין לך כלום באשך ובדיקת המרקרים שלך תהיה תצקינה תעדכן אותנו

13/11/2008 | 14:23 | מאת: שחר

שלום רב לך ד"ר, אני מעוניין לעבור ניתוח להשתלת שתלים של אשכים. הבעייה שלי היא שאני כרגע נמצא במסגרת צבאית, ורציתי לדעת אם אוכל לעשות זאת באופן פרטי ללא התערבות של הצבא. אני רוצה לעשות זאת על חשבון רגילה מבלי ליידעה את הצבא. האם זה אפשרי? ולמי אני פונה? אני חייב שתעזור לי זה דבר שמפריע לי מאוד! וחשוב לי לעשות זאת

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר