parathyroid-adenoma

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

08/09/2000 | 16:49 | מאת: גדי

שלום אני סובל מרמת סידן גבוהה ומאבנים בכליות ולחץ דם גבוה . בבדיקה אצל האנדוקרינולוג התגלתה PARATHYROID-ADENOMA . האנדוקרינולוג ממליץ לנתח כי רמת ה..לא זוכר מה ...מאד גבוה וכמעט מעל המקסימום המסוכן . לנתח הכוונה להוריד את הבלוטה שפולטת סידן מעל הנורמה . מה דעתכם ? גדי. נ.ב : אני בן 57

09/09/2000 | 10:20 | מאת: ד"ר איתי ורדי

אכן כאשר קיימת פעילות יתר של בלוטת יותרת התריס (קיימות 4 כאלה סביב בלוטת התריס )מקובל לנתח ולהסיר או את האחת המוגדלת או שלוש מתוך ארבע אם מדובר בפעילות יתר של כולם -זה להחלטת רופא אף אוזן גרון המנתחים אזור זה.אין ספק שזו סיבה להווצרות אבנים בדרכי השתן עקב רמת סידן גבוהה בדם ובשתן. את הברור והטיםול מבצע אף אוזן גרון - מקובל לנתח בהתאם לבעיה כמו שציינתי.

01/02/2001 | 15:22 | מאת: אורנה

אבקש לקבל מידע בנושא בלוטת התריס, כשמדובר בגידול בבלוטה. נתבקשנו לבצע ביופסיה. במידה והגידול שפיר, אבקש לדעת האם מנתחים להוצאת הגידול או שמא יש טיפול אחר? האם ניתן לחיות ללא בלוטת תריס? האם יש אפשרות להסיר את הבלוטה כולה?

12/02/2001 | 14:34 | מאת: ענת

שלום רב, בהמשך לשאלתה של אורנה-לאחר הביופסיב בא נמצא שהגידול לא ממאיר הופנינו לניתוח-מה הסיכונים בניתוח כזה, מהן השפעות הלואי לאחר הניתוח? והאם צריכים לטול תרופות לאחר מכן? אודה לך אם תוכל לענות במהרה.

01/03/2001 | 15:28 | מאת: אודליה

דר' שלום בלוטת התריס שלי היא בתת פעילות יתר, ואני לוקחת כדור אתרוקסין על מנת שיגרום לבלוטת התריס את זרימת הנוזל בהתאם לכמות שהבלוטה מפרישה אצל אדם רגיל. לא ענית לי לגבי השאלה האם יש קשר בין הבלוטת לאי כניסה להיריון? ועד כמה זה בדוק נכון? אני מאוד חוששת ומפחדת מזה .

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר