תרופות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

04/09/2000 | 14:12 | מאת: אביב חורשי

אבי בן 89 ומקבל תרופה בשם קסטרל להגברת השתן( xatral sr) ותרופה בשם קזודקס casodex נגד psa 70% האם לתרופות יש השפעות לוואי למה הם משמשות האם הם יכולות לעזור בגיל מבוגר אני מבין שניתוח בגיל כזה הוא בעל סיכון רב תודה על המידע אביב

04/09/2000 | 22:37 | מאת: ד"ר איתי ורדי

בגיל 89 הסבירות שקיים ממצא לא שפיר בערמונית זהה לגיל -80-90 אחוז. PSA גבוה מעל 5 מעלה חשד זה . הטיפול בקסודקס הוא טיפול הורמונלי לערמונית מהסיבה הנ"ל - תופעות לואי כוללות אבדן ליבידו , אימפוטנציה , איבוד סידן מהעצם , גלי חום וחולשה . רוב הדברים הנ"ל אינם כה משמעותיים בגיל הזה. טיפול בחוסמי אלפא כמו קסטרל (לואי - סחרחורת וירידת לחץ דם קלה ) עשויים להקל מעט מאוד על בעיית ערמונית חוסמת במחלה גידולית . אם מדובר באדם מתפקד כדאי לשקול מתן מינון גבוה של קסודקס = 150 ליום , או מתן זריקה פעם בחודשיים - שלושה כטיפול הורמונלי.

03/10/2001 | 14:09 | מאת: עמרם

האם הכוונה גם בגיל 50 טוב

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר