ציסטות בכליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

02/06/2000 | 16:48 | מאת: סופי

אני בת 31 סובלת מכליות פוליצסטיות שאלתי - ברצוני לדעת על המחלה בבהירות ומה משמעותה באורך החיים שלי בהמשך חיי והאם ישנם מגבלות שעלי ליחס להם חשיבות כגון אכילה מאמץ פיסי וכו, בתודה מראש סופי

02/06/2000 | 18:27 | מאת: ד"ר איתי ורדי

שלום רב סופי: כדאי להבחין בין ציסטות רבות בכליות ובין מחלה פוליציסטית של הכליות. מחלה פוליציסטית של הכליות מועברת במשפחה וכל הנושאים את הגן האחראי יפתחו ציסטות בכליות במהלך חייהם. בעקרון מחלה זו אינה מקטינה את תוחלת החיים, אולם יכולה לגרום עם הזמן לכאבים דלקות בדרכי השתן ושל הציסטות והווצרות אבנים בדרכי השתן. בהמשך יכולה להתפתח אי ספיקת כליות כרונית. לכן, דרוש מעקב צמוד של הרופא המטפל ע:י US דרכי השתן בדיקות שתן ותיפקודי כליות. לגבי המגבלות: במידה שתיפקודי הכליות תקינים אין מגבלות ומומלצת שתית מים רבה למנוע דלקות ואבנים. במידה שקיימת אי ספיקת כליות מומלץ המשך מעקב נפרולוגי צמוד ומגבלות לפי המלצות הרופא. כמו כן, דרוש בירור לנוכחות המחלה אצל בני המשפחה!

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר