שאלה

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

13/07/2007 | 20:21 | מאת: איילת

שלום רב ברכות על הפורום, מקווה שהגעתי לפורום הנכון.. אמי עברה ארועים מוחים ומאז מתהלכת עם הליכון, היא אינה מסוגלת לנסוע באוטובוסים, ובכל פעם שעליה לבצע בדיקה/טיפול היא נאלצת לקחת מונית. אמי מתגוררת בת"א ורב הבדיקות אותם עוברת (והמון) היא נאלצת לנסוע עם מונית לבית חולים איכלוב (עיר מגוריה). ישנם בדיקות שאמי נאלצה לעבור לאחרונה, שמתבצעות בבית חולים בלינסון בפ"ת, חלק מהבדיקות הם בדיקות שקופח חולים כללית שלחה אותה בטענה שההסדרים הם רק עם בית חולים בלינסון. שאלתי היא לגבי החזרי נסיעות, מיותר לציין שמונית מת"א לבלינסון הינה כ80 ש"ח לכל כיוון. כך שלכל בדיקה בה היא מתבקשת ע"י קופת החולים לנסוע כרוכה בתשלום גבוה . האם מגיע לאמא שלי החזר לפחות חלקי של נסיעות? האם זכותי לדרוש לבצע את הבדיקות הנ"ל באיכלוב שזה עיר מגוריה?ואז הוצאות הנסיעה יהיו מן הסתם זולים יותר דרך אגב, גם לאיכלוב, הוצאות נסיעה לכל כיון נעים באזור ה30 ש"ח, האם יש סידור כלשהו להחזר נסיעות חלקי למי שמתנייד במוניות?( אמי בעבר קבלה טיפול הקרנות והשתתפו איתה בחלק מן ההוצאות, האם יש סידור כזה גם לטיפולים/בדיקות שגרתיות)? ואם אין השתתפות לאיכלוב שאת זה עוד אפשר איכשהו לספוג.. לפחות, למקום מרוחק כמו בלינסון שכאמור נסיעות לשם כרורכות בתשלום גבוה מאד.. למי פונים? מה עלי לעשות? תודה ושבת שלום

15/07/2007 | 09:04 | מאת: איילת לבנון

בוקר טוב ותודה על הברכות. השאלה העקרית היא מהו גילה של אימך? ישנן זכויות שונות לנשים בגיל העבודה (עד גיל 64, תלוי בשנת הלידה) לנשים מבוגרות יותר. במידה ואימך צעירה מגיל 64. ניתן לפנות למחלקת ניידות וכן המקבלי קצבת נכות מלאה זכאים להנחה משמעותית בתחבורה ציבורית. עם הגיעה לגיל זיקנה (על פי החוק) תהייה זכאית להנחות דומות כתושבת וותיקה.

מנהל פורום זכויות רפואיות