שלום גיל. לאחרונה הייתי בוועדה רפואית

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

05/06/2013 | 22:35 | מאת: ממ

של ביטוח לאומי, לקביעת אחוזי נכות נפשית. אני ממתינה לתשובה. בינתיים רציתי לשאול- מלבד קצבת נכות חודשית (שהבנתי שהיא בסביבות 2000+ לחודש) ותשלום רטרואקטיבי שנה אחורה (כך קראתי שנהוג לשלם לעתים) האם יש עזרה כספית נוספת כזו או אחרת? האם זה תלוי באחוזי הנכות? "שמעתי" על בחורה שקיבלה סכום גבוה מאוד של כסף (80 אלף שקלים) כיוון שהיא מתמודדת עם מחלת נפש הרבה מאוד שנים. אני מתנצלת אם אני נשמעת כמו בנקאית, אני מנסה פשוט להעריך את הסיכויים שלי לעזרה כספית- אחרי שנים רבות של התמודדות עם ocd והרבה חוסר תפקוד שגרם לי למינוס מאוד מאוד מאוד גדול בבנק. הבעיה שלי התחילה הרבה לפני שנה אחורנית ואני מפחדת שלא אקבל הכרה נוספת מעבר לשנה אחורה וקצבה חודשית (שתספיק לי למעשה רק לשכר דירה). הבעיה שאני מתמודדת איתה מגיל הילדות גורמת לכך שעד היום לא הצלחתי להרוויח שום סכום כסף ראוי למחייה, לא מימשתי שום יכולת אמיתית שלי, לא עבדתי בשום עבודה שהולמת את כישוריי, לא הלכתי ללמוד ואני עדיין נעזרת בהורים שלי. עשויה להיות עזרה מעבר למה שציינתי? תודה ממ

שלומות, בדרך כלל הולכים עד שנה לאחור מתאריך הגשת התביעה. עשוייה להיות עזרה בשיקום מקצועי או עזרה נוספת אם יש קשיים בתפקוד אישי (אי יכולת להתרחץ לבד, להתלבש לבד וכו). בריאות,

09/06/2013 | 23:57 | מאת: ממ

האם אחוזי הנכות (לא אחוזי כושר ההשתכרות אלא אחוזי הנכות ממש) משפיעים על גובה הקצבה/ההחלטה כמה אחורה הולכים? או האבחנה?

מנהל פורום זכויות רפואיות