100 אחוז נכות

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

02/04/2013 | 00:11 | מאת: ישראל

שלום! לפני 17 שנה חליתי בסרטן. נותחתי. בוועדה של בטוח לאומי הוגדרו לי 100 אחוז נכות לשנה. (כמובן שקיבלתי פטור ממס הכנסה לשנה). באוקטובר 2012 התגלה גוש בסביבות הניתוח הקודם. נותחתי בינואר ונמצא שזה גרורה של הסרטן "הישן". נאמר לי במס הכנסה שהוועדה של בטוח לאומי לא תקרא לי כי על סרטן גרורתי ניתנים 100 אחוז נכות "אוטומטית". שאלתי: האם אוכל לתבוע שהנכות תיקבע רטרואקטיבית למספר שנים? שהרי הסרטן (מסתבר לצערי) קינן כל השנים בגופי. (הסיבה ברורה: אפשר לתבוע החזרי מס שש שנים אחורה). האם יש היגיון בטענתי שסיבת הנכות היא הגרורה ולא הניתוח או יום התביעה ולכן אין היגיון לקבוע נכות ממועדים אלה? תודה .

ישראל שלום, הפטור ממס ניתן החל מגילוי המחלה. מאחר ומדובר על הסרטן הישן, הרי שניתו להגיש תביעה עד 6 שנים אחורה. יש להצטייד במסמכים שיוכיחו כי הסרטן היה פעיל במשך תקופה זו. בריאות, גיל

02/04/2013 | 10:01 | מאת: ישראל

תודה על התגובה המהירה. לגבי תשובתך: זו בדיוק השאלה שלי! איזה מסמכים יכולים להוכיח שהסרטן היה פעיל?? זה בעצם הופך להיות ויכוח "פילוסופי". אם התגלה ונכרת גוש בגודל 4 ס"מ, אז אפשר להוכיח מתי "נבט"?? ובכלל, אם התגלתה גרורה, האם זה לא מוכיח שהסרטן היה פעיל? ברור לי שאני לכאורה "מתפלסף" פה, אבל א. הנושא משמעותי מאד מבחינה כספית למשפחתי. ב. די ברור לי שהביטוח הלאומי יילך בדרך הקלה ויקבע לי 100 אחוז מיום הניתוח העכשווי.אני מנסה בעזרת ה"דיון" איתך לדעת אם יש בכלל סיכוי, נמוך ככל שיהיה, שאוכל לזכות בתביעת הכרה בנכות שש שנים אחורה. שוב תודה

מנהל פורום זכויות רפואיות