מימוש זכויות מול ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

28/10/2012 | 13:22 | מאת: אייל

שלום רב, שמי אייל בן 27 לפני כחודשיים גילו לי בct ראש גידול שפיר אדנומה ביותרת המוח לאחר תלונות על טישטוש בראייה, כרגע הוחלט ע"י צוות הרופאים לקחת כדורים על בסיס יומי ולהמתין להתפתחויות.. ניגשתי לרופא תעסוקתי והוא המליץ להגיש תביעה מול ביטוח לאומי וקבלת מכתב שאיני יכול להמשך לעבוד עקב מצבי.. (עובד במכירות) ניסיתי יומיים שלושה לחזור לעבודה והיה לי קשה. שאלתי היא האם ביטוח לאומי יכיר בי ויקבע לאחוזי נכות כללית או משהו אחר?

29/10/2012 | 21:19 | מאת: אלון אהרונוב

אייל שלום, כדי לקבל קצבת נכות כללית יש להוכיח אובדן כושר עבודה ומצב רפואי המזכה בלפחות 40% נכות. אם אתה עונה לשני התנאים כדאי להגיש תביעה לקצבת נכות כללית. במידה ואתה עובד ומשלם מס הכנסה יש לבדוק זכאות גם לפטור ממס הכנסה. אלון

מנהל פורום זכויות רפואיות