מחלות ניוון ( נאורולוגיות שמקורן במוחון)

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

19/07/2007 | 00:56 | מאת: שנל

שלום הנני סובל ממחלה SPINOCEREBELLER ATAXIA . סמפטומים - חוסר שיווי משקל לעיתים קשה ובעיות קואורדינציה , שריפה בגוף, רגליים כבדות ולעיתים נפילות . עייפות ותשישות כתוצאה מרגליים כבדות . מדובר במחלה כרונית ולעיתים עם נטיה בד"כ להתדרדרות לצערי . האם מחלה נאורולוגית קשה זו מזכה בקצבת נכות ? תודה

19/07/2007 | 09:01 | מאת: איילת לבנון

על מנת לקבל קצבת נכות צריך להוכיח ירידה בכושר ההשתכרות של מעל 50% מאז פרוץ המחלה. במידה והינך ממשיך לעבוד למרות המחלה, לא תהיה זכאי לקצבה. לעומת זאת, במידה איבדת מעל 50% משכרך, צריך לבדוק האם אתה מסוגל לעבודה חלופית (מחלקת שיקום בביטוח לאומי) או קבלת קצבה. על מנת לתת תשובה ספציפית למחלתך אצטרך לראות חומר רפואי, וזאת בכדי להעריך את חומרת המחלה.

מנהל פורום זכויות רפואיות